Acasă Viata la tara Cum se face capsunata

Cum se face capsunata

0
DISTRIBUIȚI

Inceputul verii le pune la treaba pe gospodine, care pot produce surprize placute in bucatarie.

Pretul capsunilor este unul mai normal in aceasta saptamana. Prin piete se cumpara cu 4 lei kilogramul, insa daca aveti drum prin satele din sudul tarii puteti lua si cu 3 lei kilogramul. In aceste conditii, e vremea pentru dulceata, dar si pentru capsunata, o bautura alcoolica delicioasa, preparata in casa.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Ca recipient puteti folosi un borcan de muraturi de maximum 5 litri, insa daca aveti capsuni mai multe puteti utiliza si un borcan mai mare. Se spala capsunile, apoi se curata de cozi, se taie si sa pun in borcan.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Puneti capsuni pana la jumatatea borcanului, apoi turnati o jumatate de kilogram de zahar, dupa care completati cu capsuni pana in gura vasului. Completati cu inca o jumatate de kilogram de zahar, apoi, in loc de capac, puneti o carpa prin care sa treaca aerul.

Puneti borcanul la loc luminos si amestecati continul in fiecare zi, timp de zece zile, pana cand zaharul se dizolva complet. Dupa 10 zile, turnati in borcanul de maximum 5 litri un litru de alcool dublu rafinat, apoi puneti, in locul carpei, capacul si agitati bine.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Dupa 10 zile licoarea poate fi „trasa” in sticle si pastrata la rece. Fructele pot fi folosite la pandispan, tort sau inghetata.

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ