Home Actualitate 1500 DE OAMENI SALVATI DE IZOLARE, DUPA SURPAREA UNUI DRUM COMUNAL, IN...

1500 DE OAMENI SALVATI DE IZOLARE, DUPA SURPAREA UNUI DRUM COMUNAL, IN URMA ALUNECARILOR DE TEREN

429 views

Autorităţile locale din comuna Lopătari, judeţul Buzău, au rezolvat, provizoriu, situaţia celor 1.500 de oameni izolaţi după surparea unui drum comunal în urma unor alunecări de teren. Legătura între satele Luncile, Terca şi Ploştina a fost restabilită în cursul după amiezii de miercuri, după ce încă din zorii zilei un utilaj a umplut cu balast craterul apărut pe DC 159.

 ”Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a adus în zonă un buldoexcavator care a nivelat suprafaţa de rulare, a încărcat cu piatră crăpăturile apărute pe drum. După-amiază traficul auto a fost reluat, însă, se desfăşoară cu o anumită dificultate pe tronsonul respectiv care se întinde pe o distanţă de 200 de metri” a declarat Gabi Cozma, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Judeţul Buzău.
De asemenea, membrii comisiei constituite prin ordin al prefectului care s-au deplasat în zonă au decis să se instaleze un tub din beton care să preia apa şi, astfel, să stabilizeze terenul de sub drum.
O alunecare masivă de teren produsă, în noaptea de marţi spre miercuri, pe DC 159 în comuna Lopătari a dus la izolarea a peste 1.500 de oameni.
Alunecarea de teren este una mai veche care s-a reactivat în urma condiţiilor meteo din ultima vreme.