200 km de rețea apă-canal pentru legumicultori

6

Veste bună pentru fermierii din cel mai mare bazin legumicol al țării: a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată, care presupun montarea a peste 200 de km de conducte la Matca, județul Galați, informează publicația Arena Construcțiilor.

Valoarea întregii investiții este de peste 52 milioane de euro, finanțarea fiind asigurată din fondurile europene nerambursabile.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, proiectul de investiții cuprinde, de asemenea, mai multe stații de pompare și clorinare, precum și rezervoare de apă.

În cadrul acestei investiții a fost atribuit contractul de execuție lucrări cuprins, „CL2 – Extindere sisteme de alimentare cu apă si de canalizare în UAT Matca”, cu o valoare totală de 152.400.684 lei fără TVA.

Autoritatea contractantă este societatea Apă Canal SA, iar câștigătorul contractului este asocierea de firme Arcif Ag (lider), Proconstrind SRL, Complex Delta, Vepex Com SRL, Dinamic Construct, Tehnoterm, Romtim Instal, Aeg Tehnology SRL, Arcon Ag.

În cadrul contractului sunt prevăzute a fi executate următoarele categorii de lucrări:

* Extindere conducta de aducțiune, inclusiv stație de pompare în UAT Tecuci și conducta de aducțiune în UAT Matca;

* Gospodăria de apă în UAT Matca, inclusiv execuție parc fotovoltaic pentru producere energie electrică necesar pentru alimentarea sistemului de alimentare cu apă și de canalizare;

* Extindere rețea de distribuție apă, inclusiv stație de pompare în UAT Matca;

* Extindere rețele de canalizare, inclusiv stații de pompare apă uzată în UAT Matca.

Proiectele derulate de către Consiliul Județean Galați și Primăria Matcă includ 31 de străzi, iar finanțarea va fi realizată prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare și al Programului Operațional Dezvoltare Durabilă.