2023, UN AN GREU PENTRU AGRIBUSINESS – DOAR CEI FARMER CENTRIC VOR REUȘI

5
Bogdan Radu, CEO RWA Raiffeisen Agro România

A fi CEO într-un agribusiness reprezintă o provocare extraordinară. Bogdan Radu, CEO-ul RWA Raiffeisen Agro România, ne-a explicat ce presupune poziția sa și cum brandul pe care îl conduce la nivel local se dezvoltă.

Cu un background îndelungat în industria fertilizanților, dar și în management și vânzări, el nu s-a concentrat niciodată doar pe sales. Întotdeauna a insistat să facă un pas în față și a fost creativ în relațiile cu partenerii și cu clienții. Cu acest mindset și cu aceste valori, s-a regăsit alături de o echipă puternică la RWA.

CEO-ul unui agribusiness trebuie să fie în primul rând ancorat în realitate, să aibă un mindset proactiv și să se adapteze la fiecare situație cu care se confruntă, având în vedere că piața este mereu în mișcare și oferă provocări constante. “Cred că abilitatea de adaptare la nevoile clienților și ale echipei este vitală într-o piață fluidă și competitivă. Aceste calități sunt esențiale pentru a menține buna funcționare a echipei și satisfacția clientului. Cred că noi, la RWA, reușim să facem acest lucru”, a declarat CEO-ul RWA.

EXPERIENȚA ANTERIOARĂ TE DEFINEȘTE

Lucrând de multă vreme în industria fertilizanților, Bogdan Radu s-a dedicat constant îmbunătățirii cunoștințelor sale și dezvoltării abilităților prin autoeducație. A înțeles că aceasta este cea mai eficientă metodă de a progresa în acest domeniu, oferind o perspectivă mai largă și o înțelegere mai profundă a provocărilor și a oportunităților.

RWA_SILOZURI (1)
fotocredit ©RWA

Experiența anterioară a lui Bogdan în industria bunurilor de larg consum (FMCG) – unde avea de-a face cu un volum mare de muncă de teren, plus procesarea informațiilor zilnice – l-a ajutat să învețe cum să găsească soluții optime și să le implementeze, rezolvând problemele la fața locului. Bogdan știe că este esențial să aibă un spirit critic pentru a colecta informații relevante și a le aplica cu succes în activitatea de zi cu zi.

“În ceea ce privește echipa pe care o conduc, consider că este important să înțeleagă că suntem într-o competiție continuă cu noi înșine și cu alți jucători de pe piață. Îmi încurajez echipa să nu se limiteze la problemele apărute, ci să se orienteze spre soluții”, a spus Bogdan Radu.

TRANSPARENȚĂ Și FLEXIBILITATE, VALORILE RWA

Comunicarea deschisă și dezvoltarea continuă a abilităților lider sunt esențiale pentru o companie în 2023 și mai ales în agribusiness. Valorile RWA sunt profund legate de această filozofie, iar Bogdan Radu subliniază importanța transparenței și flexibilității în relația cu clienții și partenerii de afaceri. RWA își propune să ofere soluții adaptate la nevoile fiecărui fermier și să fie mereu deschisă la feedback și la sugestiile acestora. De asemenea, compania se angajează să comunice transparent și să ofere informații clare și precise despre produsele și serviciile sale.

RWA SILOZURI (2)
fotocredit ©RWA

Fermierul este în centrul atenției pentru o companie din sectorul agribusiness, iar RWA își construiește toate planurile, strategiile și acțiunile în funcție de acest “miez”. Încă de la început, RWA și-a propus să fie “farmer centric” și să aplice această filozofie prin fiecare acțiune pe care o întreprinde.

Gestionarea resurselor este esențială în vânzări, iar Bogdan Radu a lucrat mult la relaționare și la conducerea unei echipe de vânzări care trebuia să ofere produse de la 20 de producători diferiți. El crede că este important să știm cum să gestionăm aspectele legate de concurență și de dificultatea de a convinge clienții într-un mediu competitiv. “În business, este important să îți folosești eficient timpul, să gestionezi resursele și să îți implici echipa”, a declarat Bogdan Radu.

RWA AUSTRIA SILOZURI_02
fotocredit ©RWA

Așadar, a fi CEO al unei companii din agribusiness presupune multă adaptabilitate, centrare pe soluții, dezvoltarea abilităților de comunicare și gestionarea eficientă a resurselor. În plus, baza este onestitatea și transparența, care sunt cele mai importante în relațiile cu clienții și partenerii de afaceri, iar RWA promovează aceste valori în toate interacțiunile sale cu cei din jur.

RWA SILOZURI (3)
fotocredit ©RWA
DESPRE RWA RAIFFEISEN AGRO ROMÂNIA

RWA a fost fondată în Austria în 1993 ca o asociere între Raiffeisen Bank și Länderbank. De-a lungul anilor, și-a extins operațiunile pentru a deveni un furnizor important de produse și servicii agricole în Europa Centrală și de Est. 

În România, RWA și-a început activitatea în 2015 și de atunci a crescut continuu pentru a deveni una dintre cele mai mari companii de agribusiness din țară. În 2019, Bogdan Radu, preia funcția de CEO RWA Raiffeisen Agro România și continuă să dezvolte compania la nivel local. 

Ca parte a strategiei sale de extindere, RWA în România s-a concentrat pe dezvoltarea de relații solide cu fermierii,  pe crearea de parteneriate pe termen lung cu furnizorii de inputuri și cu consumatorii/procesatorii de cereale din piața de agribusiness din România. Compania oferă o gamă largă de produse și servicii, inclusiv produse de protecție a culturilor, îngrășăminte, semințe  precum și servicii de depozitare, finanțare și consultanță. 

RWA Raiffeisen Agro România a dezvoltat parteneriate puternice cu fermierii locali și cooperativele pentru a promova practici agricole durabile și pentru a sprijini dezvoltarea rurală în România. Compania colaborează strâns cu acești parteneri pentru a oferi formare, educație, informații pentru a ajuta fermierii să-și îmbunătățească producția, să-și reducă impactul asupra mediului și să-și îmbunătățească rentabilitatea.

În concluzie, RWA Raiffeisen Agro Romania este o companie importantă de agribusiness cu un angajament puternic față de fermieri.

https://raiffeisen-agro.ro/
https://raiffeisen-agro.ro/misiune-viziune-valori/
https://raiffeisen-agro.ro/contact/