30 IUNIE 2018 – TERMENUL LIMITA PENTRU AUTORIZAREA ANUALA A PLANTATIILOR VITICOLE

375

Oficiul Național al Viei și Produselor Vitivinicole (O.N.V.P.V.) are ca atribuții legale autorizarea anuală a plantaţiilor viticole înscrise în Registrul Plantațiilor Viticole (R.P.V.) producătoare de struguri destinaţi obţinerii de vinuri cu DOC/IG/varietale. Producătorii de struguri destinaţi obţinerii de vinuri cu denumire de origine controlată, vinuri cu indicaţie geografică sau vinuri varietale au obligaţia de a depune o cerere până la data de 30 iunie a fiecărui an, în vederea luării în evidenţă pentru autorizarea plantaţiilor, la inspectoratele O.N.V.P.V. din teritoriu.
Nedepunerea cererii de luare în evidenţă pentru autorizarea plantaţiilor până la data de 30 iunie a fiecărui an atrage imposibilitatea autorizării plantaţiei pe anul respectiv.

Autorizaţiile se emit solicitanților până la data de 1 octombrie a anului în care s-a formulat cererea de luare în evidenţă pentru autorizarea plantaţiilor.

Eliberarea autorizaţiilor de producător de struguri destinaţi obţinerii de vinuri cu denumire de origine controlată, indicaţie geografică sau varietale se face de către inspectorii de specialitate ai O.N.V.P.V, care utilizează modulul  informatic aferent existent în R.P.V. pentru acestea.

Autorizarea anuală a plantaţiilor producătoare de struguri destinaţi obţinerii de vinuri cu denumire de origine controlată, indicaţie geografică sau varietale se realizează conform procedurii în vigoare stabilite la nivelul  O.N.V.P.V. pentru această activitate.

Detalii, proceduri  si documente utile gasiti pe site-ul O.N.V.P.V.