48 De autobuze electrice BYD vor fi furnizatate de New Kopel Car Import către Municipiul Bacău

6

New Kopel Car Import, parte a SIXT Group Romania, a semnat cu Municipiul Bacău un Acord – Cadru* pentru furnizarea a 48 de autobuze electrice de 12 m, 48 de statii de reincarcare lenta si 16 stații de reincarcare rapida, cu o valoare totala a investiei de 145,1 milioane lei. Este cea mai importanta licitatie castigata anul acesta de New Kopel Car Import, parte a SIXT Group Romania, dupa cele din Constanta (20 autobuze), Buzau (9 autobuze) si Aeroportul din Cluj (un autobuz electric, special proiectat pentru servicii aeroportuare in vederea transferului pasagerilor intre terminale si aeronave), ultimul fiind o premiera nationala.

Cele 48 de autobuze au termen de livrare de 11 luni si sunt model BYD K9UD, din tipodimensiunea de 12m, cu podea complet coborata, capacitate de transport de 88 de pasageri (din care 35 pe scaue) si cu facilitati pentru accesul persoanelor cu dizabilitati. Ele sunt echipate cu sisteme de climatizare/incalzire, informare si numarare calatori precum si cu echipamente de supraveghere video si gestiune/management al vehiculelor.

Autobuzele BYD K9UD au o autonomie de transport de min. 200 Km in conditii reale de trafic specifice Municipiului Bacau (vara/iarna, incarcare la capacitate maxima) si vor fi produse in fabrica BYD din Komarom, Ungaria. 

Autobuzele electrice BYD sunt extrem de performante prin autonomia lor ridicata si prin capacitatile de incarcare, traduse prin costurile reduse de infrastructura si de incarcare, garantia extinsa a bateriilor si a sistemelor precum si performantele eficiente ale franarii regenerative. Gama autobuzelor BYD cuprinde tipodimensiuni de la 8,7 metri, 10 metri, 12 metri, autocare de 13 metri, pana la cele articulate de 18 metri.

Despre New Kopel Car Import:

New Kopel Car Import face parte din SIXT Group Roamania si este importator unic al autobuzelor BYD in Romania, inca din 2018. Fondata in 1995, BYD este o companie de inalta tehnologie dedicata valorificarii inovatiilor tehnologice pentru o viata mai buna. In 29 de ani de crestere rapida, BYD a infiintat peste 30 de parcuri industriale pe 6 continente si a contribuit semnificativ la evolutia unor industrii precum electronice, auto, energie regenerabilă și tranzit feroviar. Cu accent pe achizitia, stocarea si aplicarea energiei, BYD ofera solutii energetice noi, cu zero emisii. BYD este cel mai mare producător de autobuze electrice din lume, cu peste 80.000 de unitati livrate. 

* face parte din proiectului “Fonduri nerambursabile aferente PNRR în cadrul apelurilor de proiecte PNRR/2022/C10, componenta 10 Contract de finantare nr. 34723 / 28.11.2022, Bugetul local, Programul de Investiţii pe anul 2023 aprobat prin HCL nr. 281/ 31.07.2023- Titlul 60 Anexa 2K2, capitolul 84.02.50 Alte cheltuieli in domeniul transporturilor, pozitia 1 si fonduri nerambursabile aferente Programului Regional Nord-Est.”