Lan de grâu făcut scrum chiar înainte de recoltare!

1

Mare necaz să-ți vezi munca făcută scrum chiar înainte de recoltare! Şapte hectare cu grâu au ars într-un incendiu izbucnit, marţi, de la o ţigară aprinsă aruncată, fiind alocate forţe importante ale pompierilor pentru lichidarea flăcărilor, informează AGERPRES.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, incendiul s-a produs pe un câmp aflat între localităţile Nădlac şi Peregu Mare, aproape de frontiera cu Ungaria, cauza fiind o ţigară aprinsă aruncată pe un drum de lângă lanul cu grâu, purtată de vânt.

„Au fost alocate forţe ale Detaşamentului de Pompieri Arad şi de la serviciile de voluntari din Nădlac şi Peregu Mare. Au fost folosite inclusiv utilaje agricole pentru a se limita propagarea flăcărilor. Au ars aproximativ şapte hectare cultivate cu grâu până s-a reuşit lichidarea incendiului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, Ruxadra Klein.

Cercetările vor fi continuate împreună cu poliţiştii, pentru identificarea persoanei responsabile de producerea pagubelor.