Home exclusiv A fost arestat pentru că l-a bătut pe arbitru

A fost arestat pentru că l-a bătut pe arbitru

612 views

Ionuț Onesim a stat la răcoare pentru că și-a vărsat năduful pe “centralul” unui meci de fotbal din Liga a 5-a Suceava.

În sfârșit, se face dreptatea. Poliția a arestat un jucător care a bătut un arbitru. Dar acum este de așteptat ca polițiștii să îi lege și pe “fluieraşii” care primesc spagă. Și pe cei care dau spagă. Și tot așa, până când se face ordine și fotbalul n-o să mai fie ca o cocină de porci.

Arbitrul Florin Blănariu a arbitrat meciul din Liga a 5-a Suceava, desfăşurat între Bucovina Şerbăuţi și Sporting Poieni Solca. Spre finalul jocului, când și-a permis luxul de a elimina un jucător al gazdelor, “centralul” a fost amenințat, înjurat, scuipat, alergat de-a lungul terenului și lovit cu pumnii de mai mulți jucători și suporteri ai echipei din Serbăuţi.

Tartorele a fost Ionuţ Onesim, un fotbalist din categoria cu dreptul nu știe, cu stângul nu dă și cu capul nu poate. Acesta a primit cartonașul roşu în minutul 90+3, moment în care l-a lovit cu pumnul în figură pe arbitru, provocându-i acestuia o sângerare nazală. Aflat în mare pericol, Florin Blănariu a fluierat finalul jocului, moment în care aproximativ 50 de spectatori au pătruns pe terenul de joc și l-au dus în pumni și picioare până la vestiare, acolo unde l-a așteptat acelaşi Ionuţ Onesim, care i-a aplicat o nouă lovitură cu pumnul, de data aceasta în ureche.

Potrivit Gazetei de Suceava, în baza unui certificat medico-legal în care se specifică că a avut nevoie de 4-5 zile de îngrijiri medicale în urma loviturilor primite, Florin Blănariu a depus plângere penală împotrivă jucătorului pentru comiterea infracțiunii de „lovire sau alte violenţe”. În cursul zilei de luni, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de Ionuț Onesim, dar și față de un alt bărbat de 28 ani, din comuna Serbăuţi, Vasile Nicolae Şandru, pentru comiterea infracțiunilor de „lovire sau alte violenţe” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”, iar Ionuţ Onesim a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în arestul IPJ Suceava. Cercetările sunt continuate urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă, se arată într-un comunicat emis de IPJ. Ionuț Onesim a fost eliberat sub control judiciar în cursul zilei de marți.

Pe linie sportivă, “ţăruşul” care l-a bătut pe “centralul” sucevean a fost suspendat pentru doi ani și amendat cu 4.000 de lei, sumă ce va fi virată în conturile Asociației Județene de Fotbal Suceava de către Primăria Serbauti, cea care finanțează echipa de fotbal din localitate.