GHINION! Le-a luat foc utilajul de recoltat și le-au ars 8 hectare de grâu!

1

Marți a fost zi cu ghinion pentru o asociație de fermieri din județul Vaslui: au ieșit la recoltat, dar s-au pomenit cu un incendiu care le-a mistuit peste opt hectare de grâu.

La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere violentă pe o suprafață de aproximativ opt hectare de grâu și exista pericol de propagare pe încă circa 25 hectare grâu și aproximativ 30 hectare porumb și floarea-soarelui.

Cum angajații asociației agricole care exploata terenul se aflau la recoltat, au apucat, până la sosirea pompierilor, să efectueze fâșii de teren arat pentru a limita pe cât posibil extinderea flăcărilor.

„Pompierii au intervenit promt, astfel că după aproximativ 20 minute incendiul era limitat, iar după circa o oră au fost lichidate și ultimele focare. Au fost salvate 24 hectare cultivate cu grâu și o suprafață de aproximativ 30 hectare cultivate cu porumb și floarea soarelui. A fost degradată o suprafață de circa 0,30 hectare porumb. Au ars 8,7 hectare de grâu”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui.

Potrivit acestora, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost defecțiunea tehnică de exploatare a unui utilaj agricol aflat la recoltat.