A murit pe câmp, lângă combină

440

Bărbatul în vârstă de 46 de ani din comuna Puiesti – Vaslui ar fi cedat din cauza deshidratării.

Șoferul unei combine a fost găsit mort pe câmp, chiar lângă utilajul agricol pe care lucra. Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui au deschis o anchetă. Deocamdată, se discută despre o posibilă cauza a morții. Cel mai probabil, bărbatul și-a pierdut viața din cauza faptului că s-a deshidratat.

Persoana decedată se numește Adrian Olaru, iar cadavrul sau a fost descoperit de către colegi după ce utilajul pe care îl conducea nu s-a mai întors la capătul tarlalei, iar bărbatul nu mai răspundea la telefon.

“Din primele verificări, s-a constatat că bărbatul ar fi consumat băuturi alcoolice în exces în noaptea anterioară incidentului, iar pe parcursul zilei, în timpul desfăsurării activitătii, nu ar fi consumat lichide pentru a se hidrată, în ciuda temperaturilor ridicate de afară. Victima accidentului de muncă era angajată cu forme legale, insă angajatorul nu trebuia să-i permită să se urce în combină, în condițiile în care a observat că starea fizică nu-i permite. Conform legislației muncii, angajatorul are obligația să elimine toate riscurile producerii unui accident de muncă, fiind direct responsabil de fiecare salariat în parte”, a declarat, joi, pentru News.ro inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.