Academia de Stiinte Agricole scoate guvernul “la o vorba”

532

Reorganizare si  importanta – au fost reperele care au ghidat , pentru a cita oara, o discutie prietenoasa in agricultura. “Cine face bine, lumea te vede”, anunta Regele Hagi dupa o victorie sau infrangere. Pentru meci egal noi va prezentam comunicatul MADR.

În data de 2 martie 2017 a avut loc Adunarea Generală a Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu Șișești” (ASAS), unde ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale este membru cu drepturi depline. La această manifestare ministrul Agriculturii, Petre Daea l-a mandatat să participe pe secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu.

Tematica discuțiilor a vizat activitatea ASAS, precum și problemele cu care se confruntă cercetarea științifică agricolă, cât și rolul important pe care îl ocupă cercetarea în agricultura din România. În acest sens, unul dintre punctele de discuție a privit demersurile care se fac pentru finalizarea Hotărârilor de Guvern cu privire la reorganizarea institutelor și stațiunilor de cercetare, postate în dezbatere publică pe site-ul www.madr.ro, secţiunea Transparenţă decizională – Proiecte de acte normative.

Totodată, s-a discutat despre Planul sectorial pentru cercetare-dezvoltare din domeniul agricol, cât și despre acţiunile întreprinse pentru cadastrarea terenurilor aflate în proprietatea institutelor și stațiunilor, prin Programul Național de Cadastru.

De asemenea, a fost discutată și situația în care se află institutele/stațiunile din Anexa 6 din Legea nr. 45/2009 privind organizarea și funcționarea Academiei de Științe Agricole și Silvice Gheorghe Ionescu-Șișești și a sistemului de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii și industriei alimentare.