ACEBOP și Pro Agro se alătură voluntar acţiunilor de inlăturare a importurilor de calitate indoielnică

473

A.C.E.B.O.P., membră PRO AGRO, BUSINESS ROMÂNIA şi CNPR, susţine declaraţiile Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu şi se alătură voluntar acţiunilor de inlăturare a importurilor de calitate indoielnică de produse agroalimentare, care afectează sănătatea cetăţeanului român.

Cele două confederații afirmă printr-un comunicat de presă că:

Susţinem de asemeni punct cu punct declaraţia reprezentanţilor Federaţiei Naţionale PRO AGRO şi ne dorim să adăugăm un element deosebit de important, de care deocamdată nu se vorbeşte: VALABILITATEA CĂRNII IMPORTATE.

De ce sunt ofertele de preţ la carnea proaspătă refrigerată care ajunge in România atrăgătoare pentru importatorii români?

Pentru că este achiziţionată in ultimele zile de valabilitate.

Producătorii de carcasă din UE au termen de 7 ZILE valabilitate la carcasă. Clienţii cumpără cu preţ mult redus in ziua 4-5 de valabilitate, carcasele mai fac 2 zile pe drum, ajung la tranşatori in ultima zi de valabilitate, se tranşează, reambalează şi carnea primeşte un termen de expirare NOU, ca şi cum animalul ar fi fost tăiat in ziua respectivă!

 Vorbim despre o carne expirată care REdevine prin tranşare carne proaspătă.

Vorbim despre carnea de pasăre, vită sau porc care ajunge pe masa copiilor noştri!

Vorbimdespre o legislaţiepermisibilăşiceremautorităţilorabilitatesă o schimbeDE URGENŢĂ.

Vorbimdesprelipsamonitorizăriitrasabilităţiicărnii “de la furcă la furculiţă » şi despre lipsa controalelor pe tot parcursul lanţului unui produs de origine animală.