Acuzații GRAVE la adresa ADS! Cine i-a cerut MITĂ de 350.000 de euro fermierului Marin Anton

5

Un director din cadrul Agenției Domeniilor Statului (ADS) a intrat în atenția publică în urmă cu două luni, după ce a fost arestat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Potrivit dosarului de urmărire penală, acesta ar fi cerut o mită de 350.000 de euro, pentru a facilita încheierea unui contract de arendă pentru o suprafață de 650 de hectare din județul Giurgiu.

Omul de afaceri căruia i s-a cerut această sumă este fermierul Marin Anton, după cum a divulgat chiar acesta, în direct la AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

”Un angajat al ADS a cerut unui om de afaceri din Giurgiu o mită de 350.000 de euro pentru a rezolva o problemă cu 650 de hectare care sunt în comuna Băneasa, județul Giurgiu. În acea comună, una din firmele familiei mele lucrează teren de 20 de ani. De un an de zile, am făcut cerere către ADS să se prelungească contractul conform normelor legale aflate în vigoare și conform unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție. M-a perpelit domnul Sava de un an de zile, s-a perpetuat această situație până la începutul acestui an, când un angajat al ADS, domnul Nuță Marius, a venit la mine și mi-a propus să-mi rezolve problema, adică să-mi concesioneze terenul de 650 de hectare pe 20 de ani plus 10 ani act adițional, prin negociere directă, dacă dau o sumă de 350.000 de euro. 350.000 de euro înseamnă subvenția de pe acel teren pe doi ani și jumătate. Am dat un avans, a fost sesizat DNA-ul, lucrurile sunt clare”, a precizat Marin Anton pentru AGRO TV.

Omul de afaceri din județul Giurgiu susține că mita pretinsă de inculpatul Nuță Marius ar fi fost, de fapt, și în numele directorului general al ADS, George Sava. De altfel, într-un comunicat recent al DNA, se precizează că inculpatul Nuță Marius a recunoscut că ar fi pretins suma respectivă pentru el și pentru alte persoane.

”Din punctul meu de vedere, domnul Nuță Marius este victima domnului George Sava. Am înțeles acum, dintr-un comunicat al DNA, că domnul Nuță Marius și-a recunoscut public vina. Ce știu eu este că și când a venit la mine domnul Nuță Marius mi-a cerut această șpagă în numele domnului George Sava. Ce vă spun eu i-am spus și domnului ministru Petre Daea. (…) L-am informat din timp despre acest lucru, despre cum pune domnul Sava în pericol imaginea ADS. (…) Domnul ministru Petre Daea știe și nu a făcut nimic”, a mai precizat Marin Anton.

Contactat de AGRO TV, directorul general al ADS, George Sava, nu a dorit să răspundă acuzațiilor lansate de fermierul giurgiuvean.

Marius Nuță a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii și a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de 4 luni.

Și fermierul Marin Anton a fost condamnat, anul trecut, la 5 ani de închisoare pentru o mită de peste 5 milioane de euro, pe vremea când era secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Acesta a cerut, la începutul acestui an, încetarea procesului penal ca urmare a intervenirii prescripției.