Adevărul din spatele miturilor: Cum să păstrezi roșiile proaspete mai mult timp

1

Roșiile au devenit cele mai folosite legume în bucătăria românească. În plin sezon, gospodarii încearcă să găsească diverse metode pentru a menține roșiile proaspete o perioadă mai lungă de timp. 

Iată câteva dintre cele mai frecvente greșeli: 

  • Roșiile nu se țin la frigider – Dacă ții roșiile în frigider, acestea își pierd gustul. Un loc perfect ar fi o cămară sau un dulap;
  • Nu întotdeauna roșiile mai mici sunt mai aromate. Atât roșiile mai mici cât și cele mai mari pot avea aceeași aromă delicioasă;
  • Un spațiu întunecat prelungește viața roșiilor;

Depozitează roșiile într-o cutie de carton pe mai multe straturi. Dacă într-o cutie se așază mai multe straturi, atunci între acestea este recomandat să existe un strat separator, de exemplu hârtia, pentru a evita strivirea.

Se pară roșiile sănătoase de cele cu cicatrici. Crăpăturile care nu s-au cicatrizat reprezintă locuri de intrare a bacteriilor care duc la deteriorare.