Roșiile au devenit cele mai folosite legume în bucătăria românească. În plin sezon, gospodarii încearcă să găsească diverse metode pentru a menține roșiile proaspete o perioadă mai lungă de timp.
Iată câteva dintre cele mai frecvente greșeli:
- Roșiile nu se țin la frigider – Dacă ții roșiile în frigider, acestea își pierd gustul. Un loc perfect ar fi o cămară sau un dulap;
- Nu întotdeauna roșiile mai mici sunt mai aromate. Atât roșiile mai mici cât și cele mai mari pot avea aceeași aromă delicioasă;
- Un spațiu întunecat prelungește viața roșiilor;
Depozitează roșiile într-o cutie de carton pe mai multe straturi. Dacă într-o cutie se așază mai multe straturi, atunci între acestea este recomandat să existe un strat separator, de exemplu hârtia, pentru a evita strivirea.
Se pară roșiile sănătoase de cele cu cicatrici. Crăpăturile care nu s-au cicatrizat reprezintă locuri de intrare a bacteriilor care duc la deteriorare.