Home Actualitate Adrian Oros: ”Doar cei care cultivă cu adevarat pământul și cresc animale...

Adrian Oros: ”Doar cei care cultivă cu adevarat pământul și cresc animale vor primi subvenții”

33 views
Adrian Oros: ”Doar cei care cultivă cu adevarat pământul și cresc animale vor primi subvenții”

Ministrul agriculturii le declară război samsarilor și vânătorilor de subvenții! Într-o postare pe pagina sa de facebook, șeful MADR, Adrian Oros a subliniat că mii de hectare de pășune alpină, pe care unii iau subvențiile APIA, sunt distruse, în timp ce oierii cu tradiție nu au acces la ele.

De altfel, pășunile reprezintă una dintre marile probleme cu care se confruntă crescătorii de animale din țara noastră. Sumele mari de bani venite de la Uniunea Europeană prin subvenții au atras atenția speculanților, care profită de ele pentru a se îmbogăți, fără să aibă animale și fără să aibă grijă de terenurile respective.
 
”STOP SAMSARILOR! STOP VÂNĂTORILOR DE SUBVENȚII! Mii de hectare de pașuni alpine (pe care unii iau subvenții) se distrug, iar oierii cu tradiție nu au acces la acestea.
 
Am reușit să negociem la Comisia europeană acordarea Sprijinului Cuplat pentru sectoarele aflate în dificultate și al Ajutorului Național Tranzitoriu și în perioada 2021-2027.
 
Am reușit să modificăm anul de referință astfel încât crescătorii să primească subvenții pentru animalele reale. Am schimbat procedurile astfel încât vom elimina toate posibilitațile de deturnare a subvențiilor.

Doar cei care cultivă cu adevarat pământul și cresc animale vor primi subvenții”, este mesajul transmis de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, pe pagina sa de facebook.