Adrian Radulescu, sceptic in ceea ce priveste sistemul de irigatii

449

Presedintele Asociatiei Fermierilor din Romania s-a aratat rezervat in ceea ce priveste planurile MADR.

Echipa de guvernare aflata acum la Palatul Victoria vorbeste acum tot mai tare despre reamenajarea sistemului de irigatii in tara noastra. Proiectul este privit insa cu rezerve de catre fermierii cu experienta.

Adrian Radulescu, presedintele Asociatiei Fermierilor din Romania, nu se arata prea increzator. “Fiecare poate sa spuna ce vrea, dar eu cred ca este foarte greu sa se refaca in Romania un astfel de sistem. Probabil ca se va face o parte a acestui proiect, nu stiu cat de mult, insa sper sa se intample cat mai repede”, a spus seful AFR.

Acesta a spus si ce crede ca trebuie schimbat in planul MADR cu privire la sistemul de irigatii. “Nu trebuie sa mai facem greseala din trecut, cand luam apa de jos, de la Dunare, si o urcat in Baragan, de exemplu. Normal ar fi sa strangem apa de la munte, sa o pastram in baraje, si sa o folosim prin cadere, folosindu-ne de atractia gravitationala. Astfel, s-ar reduce foarte mult costurile”, sustine Radulescu.

Sorin Chelmu, secretar general al Guvernului in perioada in care Victor Ponta a fost premier, se afla pe aceeasi pozitie cu Radulescu. “Va fi foarte greu. Sunt multe probleme de rezolvat. Trebuie sa fie amenajate canale acolo unde exista cerere, ca sa nu apara surprize. Se poate intampla sa apara sistem de irigatii acolo unde nu este nevoie”, a spus Chelmu.

Cele doua figuri importante ale agriculturii de la noi din tara si-au exprimat aceste opinii in care emisiunii Agricultura la Raport, de luni seara. Concluzia a fost trasa de catre Ovidiu Ghinea. “Avem atat de multe solutii incat nu stim pe care sa o alegem. Asta e problema noastra”, a spus realizatorul tv.