Afacerea cu plante dezvoltată de doi studenți într-o cameră de cămin

Afacerea cu plante dezvoltată de doi studenți într-o cameră de cămin

Doi studenți au dezvoltat într-o cameră de cămin în complexul Tudor Vladimirescu din Iași, o mică afacere cu plante. Cuplul și-a amenajat încăperea cu multe aranjamente iar după numai două luni aceasta arată ca o mini fabrică cu plante. Pandemia nu le-a încurcat planurile ba mai mult le merge bine spun cei doi tineri pentru că numărul comenzilor a depășit 250. Își doresc să își deschidă un magazin propriu și să facă sesiuni de terapie cu plante la sediul unei fundații care lucrează cu micuți cu sindrom Down și cu autism.

Flavian Bîrliba are 23 de ani și a finalizat studiile la Facultatea de Mecanică, din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași, iar în prezent este student la master. Dumitrița Sandu are 21 de ani și este studentă în anul al treilea la Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor din Iași. Aranjamentele cu plante ajung la persoane fizice sau la companii, la birouri sau la decorarea caselor, restaurante, cafenele. Plantele sunt luate de la depozite de bricolaj și de la sere, de la prieten și cei doi tineri au învățat să facă multe lucruri împreună pentru mica afacere. Curajul a devenit după ce prietenii au început să îi încurajeze și să aprecieze aranjamentele create.

“În cele două luni de activitate am ajuns să avem peste 250 de comenzi. Am pornit cu un număr de 15 vase, și avem de gând să o ducem la un nivel cât mai înalt iar următorul pas ar fi chiar să ne deschidem un magazin fizic”, explică Flavian.

Cu banii de buzunar a început totul dar pe viitor au multe planuri și vor să acceseze și fonduri pentru a se putea extinde. Investiția de până acum ajunge la 3.000 de euro.

Aranjamentele sunt făcute după cum simt cei doi, nu au un model anume. Iau un vas și imediat se gândesc ce fel de flori ar merge. Cel mai dificil este un aranjament în vase închise unde se lucrează cu penseta iar acestea sunt căutate în continuare.

“Când primim o comandă îi întrebăm pe clienți dacă au anumite preferințe referitor la culoare, la plante, pentru că am avut comenzi în care clientul nu voia plante cu țepi, voia plante nețepoase. Îi întrebăm aceste detalii, culori, forma vasului, bugetul în care să se încadreze, le putem oferi sugestii. Ulterior le trimitem poze cum arată aranjamentul înainte să vină să îl preia, dacă ne dau ok-ul continuăm dacă au ceva de modificat noi putem modifica fără nici un fel de problemă. „ spune Dumtrița Sandu.

Produsul final este gata și încep livrările comenzilor care apar zilnic de peste tot. Nu pot fi livrate prin curier, deoarece sunt foarte fragile explică cei doi studenți deveniți antreprenori.

Pentru mai multe detalii vizitați pagina de facebook Doctor Cactus Iași.