Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a lansat linia de finanțare pentru instalarea tinerilor fermieri (DR-30) la începutul lunii noiembrie. Totuși, până la această dată, cererile depuse la AFIR însumează doar aproximativ 2% din totalul bugetului pus la dispoziție de Ministerul Agriculturii.
Potrivit datelor de pe site-ul AFIR, doar 4 cereri de finanțare au fost depuse pe componenta națională a DR-30, în timp ce 206 cereri au fost depuse de tinerii fermieri din zona montană.
Pentru tinerii fermieri care vor să depună proiecte de acum încolo, AFIR a publicat un anunț important legat de actualizarea cererii de finanțare aferentă DR-30.
”Cererea de finanțare aferentă Sprijinului pentru instalarea tinerilor fermieri (DR-30) a fost actualizată ca urmare a eliminării din respectivul document a restricției de validare, semnare și depunere în platforma online a Cererii de finanțare de către solicitanții care completau în calculul SO și suprafețe de teren aferente altor culturi, provenite din alte coduri EUROSTAT.
Concret, în versiunea precedentă a Cererii de finanțare, toți cei care bifau secțiunea A6.1 ‐ Legume în spații protejate, puteau completa în calculul SO doar pentru codul EUROSTAT V0000_S0000S ‐ legume în spații protejate (suprafața existentă cât și cea în urma investiției)”, se arată în anunțul AFIR.
Cererile de finanțare care au fost deja validate, semnate și depuse în platforma online rămân valabile și nu necesită recompletarea acestora pe noua versiune a Cererii de finanțare.