AFIR anunță plăți de 627 milioane EURO pentru fermierii români

5

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că a virat în conturile fermierilor români care au semnat contracte pentru proiecte de investiții peste 627 milioane de euro. Potrivit agenției, suma anunțată este peste ținta de absorbție a instituției, de 502 milioane de euro.

Directorul general al AFIR, George Chiriță, a prezentat bilanțul implementării PNDR într-o ședință de lucru la Ministerul Agriculturii, la care au luat parte ministrul Florin Barbu, dar și mai mulți secretari de stat și directori din cadrul MADR.

În ședința de lucru, Directorul general al AFIR a prezentat și stadiul pregătirilor pentru lansarea sesiunilor de primire a proiectelor pe care AFIR le va deschide în 2023, atât prin FEADR, cât și prin PNRR (finanțarea liceelor agricole), Bugetul de stat (finanțarea pentru marii procesatori prin INVESTALIM) și BEI (finanțarea pentru producerea de energie regenerabilă).

Reamintim că primele linii de finanțare din anul 2023 urmează să fie lansate la sfârșitul lunii octombrie. Mai multe detalii despre calendarul AFIR puteți citi AICI (click).

La ședința MADR, George CHIRIȚĂ a ridicat în discuție și condițiile de prelungire a contractelor de finanțare din PNDR 2020 după data de 31 decembrie 2023. O decizie în acest sens nu a fost anunțată.