AFIR – Finanțare nerambursabilă de până la 10 milioane de euro/proiect pentru procesarea produselor agricole. Tipuri de investiții și condiții de eligibilitate

3

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a pus în dezbatere publică Ghidul solicitantului pentru investiții pentru procesarea și marketingul produselor agricole în vederea obținerii unor produse alimentare și produse transformate, altele decât cele prevăzute în Anexa 1 a Tratatului de Funcționare a Uniunii Europene, cu finanțare prin intervenția DR-23 din Planul Strategic 2023 – 2027.

Potrivit documentului, plafonul maxim pentru finanțarea nerambursabilă acordată unui proiect prin intervenția DR-23 este de 65% din totalul cheltuielilor eligibile și nu poate depăși 10 milioane de euro pentru investițiile de înființare în sectorul panificație și de cel mult 3 milioane euro pentru celelalte tipuri de investiții.

Dintre tipurile de investiții care se pot finanța prin intervenția DR-23, amintim: fabricarea produselor lactate, fabricarea înghețatei și a sorbetului, fabricarea pâinii, a prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie, fabricarea macaroanelor, tăieţeilor, cuşcuşului şi altor produse făinoase similar. De asemenea, sunt eligibile pentru sprijin fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei şi a produselor zaharoase, fabricarea condimentelor şi ingredientelor sau fabricarea băuturilor, cum ar fi berea.

Ghidul solicitantului și anexele aferente pentru intervenția DR-23 sunt disponibile pe pagina Agenției, www.afir.ro, la secțiunea Comunicare/ Dezbatere publică accesând link-ul Dezbatere publică – NOUL Portal AFIR – informații PS PAC, depunere Online.

Toți cei interesați pot transmite propuneri sau observații privind Ghidul solicitantului supus dezbaterii publice până la data de 2 iulie 2024 pe adresele de e-mail consultare@afir.ro sau relatii.publice@afir.ro, precum și pe adresa pndr@madr.ro

Te-ar mai putea interesa: Start la achiziția de utilaje agricole cu fonduri europene! AFIR pune la dispoziția fermierilor peste 310 milioane de euro!