Află de ce crede fostul ministru al Agriculturii că agricultura poate fi tentantă pentru investitori

451

După aproape nouă luni de când a părăsit Ministerul Agriculturii,fostul ministru, daniel Constantin, a răspuns mai multor întrebări, pentru un amplu interviu care a atins mai multe subiecte, printre care şi unele legate de agrcultură şi dezvoltare rurală.

Una dintre acestea a făcut referire la sectorul agricol şi gradul de interes pe care investitorii din străinătate îl pot avea pentru acest domeniu:

“Este foarte atractiv, pentru că vedem în fiecare zi oameni din străinătate care vor să investească în țara noastră. Nu aș spune doar să cumpere teren, dar vor să investească în țara noastră. De ce? Avem încă un potențial de creștere nevalorificat. Dau exemple. România este la anumite produse pe primul loc sau pe locul doi în Uniunea Europeană, dar dacă vă uitați la media pe hectar, nu suntem, suntem undeva sub jumătatea mediei europene pentru că nu avem terenul consolidat, nu avem tehnicile de producție încă la potențialul maxim. Ca atare, și străinii, dincolo de români, văd acest potențial și au această dorință de a investi în țara noastră, pentru a obține profit până la urmă”, a declarat fostul ministru al Agriculurii într-un amplu interviu acordat pentru AGERPRES.