AGENTIA NATIONALA DE ZOOTEHNIE VA ASTEAPTA LA SIMPOZIONUL ORGANIZAT IN CADRUL TARGULUI INDAGRA 2018

353

În cadrul Indagra 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie organizează simpozionul cu tema: Centenarul Marii Uniri, afirmarea identității naționale și a tradițiilor poporului român în creșterea și exploatarea animalelor.   

Simpozionul va avea loc în data de 02 noiembrie 2018, ora 10:30, în cadrul Complexului Expozițional Romexpo, Sala Mihai Eminescu.

Evenimentul își propune abordarea unor subiecte de interes major pentru fermieri și asociațiile/organizațiile de crescători implicate în lucrările de ameliorare a animalelor, privind creșterea calității și diversității producțiilor și produselor obținute,  folosind atât programe de selecție în rasă curată cât și prin hibridare, dar și rolul și aplicabilitatea selecției genomice în ameliorarea animalelor.

În cadrul simpozionului, director general al Agenției Naționale pentru Zootehnie, Lelior Iacob va prezenta lucrarea ”ANZ- rol și competențe în ameliorarea animalelor”.

De asemenea, vor susține prezentări specialiști implicați în activitatea de cercetare, dezvoltare-inovare din țară și străinătate.

Manifestările organizate cu ocazia târgului Indagra dovedesc preocuparea permanentă a Agenției Naționale pentru Zootehnie față de promovarea și inovarea zootehniei românești, păstrând elementele de tradiție și specificitate.