Agricola Bacău anunță scumpirea alimentelor la începutul lui 2017

665

Noul an va debuta cu prețuri mai mari la mâncare. Producătorii dau vina pe scumpirea materiei prime.

Mezelurile vor avea prețuri cu 3-5% mai mari decât până acum. Marii producători susțin că după un an și jumătate în care prețurile s-au menținut pe o linie constantă, situația s-a schimbat în ultima bucată a lui 2016. Astfel, imediat după Sărbătorile de Iarnă românii vor scoate din buzunar mai mulți bani pentru mâncare.

“În ultimul trimestru al anului 2016, însă, din cauza creșterii prețului pentru materiile prime – o creștere de maximum 5% -, mulți dintre producători au efectuat deja creșteri la prețurile de listă, acestea urmând să crească cu cel puțin 3-5 procente, în perioada imediat următoare. Pentru a nu intra pe pierderi, producătorii români vor fi nevoiți să aplice, la rândul lor, o majorare a prețurilor de listă”, a declarat un reprezentant al Agricola Bacău, pentru News.ro.

Aceleași scumpiri sunt anunțate și de producătorul Reinert, care a anunțat că în 2016 prețurile au fost constante și pentru că s-a redus TVA. Piața locală a preparatelor din carne depășește 1,2 miliarde de euro și este dominată de jucători precum Transavia, Caroli, CrisTim, Elit, Unicarm, Agricola Bacău, Angst, Fox sau Aldis.