Home Stiri agricole Agricultura, cu bunele si rele

Agricultura, cu bunele si rele

621 views

Gheorghe Nedelcu, Cornel Stroescu si Ion Cioroianu au participat miercuri seara la emisiunea Agricultura la Raport, difuzata de postul de televiziune Agro TV.

Cele mai importante informatii din sectorul agricol ajung la fermieri, indiferent ca vorbim despre mari afaceristi sau simpli tarani, prin intermediul postului de televiziune Agro TV. Miercuri seara, in cazul emisiunii Agricultura la Raport, Ovidiu Ghinea a discutat cu trei oameni din agricultura romaneasca despre despagubirile pe care statul nu le mai acorda celor afectati de seceta.

Ion Cioroianu: “Este inadmisibil ca APIA le ia banii inapoi fermierilor acum, dupa ce acele comisii au stabilit ca fermierii trebuie sa primesc banii. Nu poti sa le iei banii oamenilor din cauza unor hartii din moment ce realitatea este clara, a fost seceta. Nu mai intelege nimeni nimic acum. Acele controale trebuiau facute inainte de a se acorda banii, nu dupa”.

Cornel Stroescu: “Fermierii si-au luat avocati ca sa dea in judecata APIA. Cea mai riscanta afacere este agricultura. Cineva m-a intrebat de ca mai stau in agricultura daca este riscant. Simplu. Nu faci agricultura, nu ai ce sa mananci”. 

Gheorghe Nedelcu:Nu stiu cine a fost asa de destept incat a trecut in actele normative ca un fermier sa primeasca seceta doar in cazul in care a inregistrat pagube trei ani consecutivi. In loc sa ne dea, statul ne ia. Nu sunt bani la buget si trebuie sa recupereze de undeva”. 

Prin telefon, in cadrul emisiunii Agricultura la Raport, a intervenit si Laurentiu Baciu, presedintele LAPAR. Acesta n-a mai fost in aceeasi forma care l-a consacrat, insa a spus cateva lucruri care dor: “Agricultorii au mare dreptate. Ei platesc pentru greselile altora. Eu as cere banii celor din comisii, ca ei au stabilit cine trebuie sa primeasca. Trebuie sa spunem adevarul. Stiam din decembrie ca nu se vor da banii celor afectati de seceta. Am stat o jumatate de noapte la APIA ca sa le explic celor de acolo ce inseamna seceta, ca nu este un fenomen pe o perioada fixa, dar n-am avut cu cine sa vorbesc, se uitau la mine si nu intelegeau nimic”.