AGRICULTURA – PRIORITATE PENTRU PRESEDINTIA ROMANIEI LA CONSILIUL UNIUNII EUROPENE

367

Secretarul de stat în MADR, Alexandru POTOR, împreună cu directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian CHESNOIU, au participat pe 10 august, la dezbaterea „Agricultura – prioritate pentru Presedinția României la Consiliul Uniunii Europene”.
Evenimentul a fost organizat la Pitești de către vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, Maria Gabriela ZOANĂ.
Temele principale de discuție au fost direcțiile în care evoluează Politica Agricolă Comună și impactul pe care aceasta o va avea asupra agriculturii românești și a fondurilor europene în perioada următoare de programare.
Directorul general al AFIR a prezentat situația finanțărilor disponibile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) și a răspuns punctual tuturor întrebărilor fermierilor, reprezentanților autorităților locale, precum și beneficiarilor publici ai PNDR prezenți la această acțiune.
„Vom demara realizarea Planului Național Strategic post 2020 și suntem convinși că putem folosi atât experiența dumneavoastră, a beneficiarilor, cât și a Agenției, astfel încât viitoarea programare financiară să corespundă nevoilor reale din mediul rural românesc. Apreciez organizarea acestei întâlniri de către doamna europarlamentar Gabriela ZOANĂ și susținerea pe care ne-o acordă în demersurile noastre prin care ne opunem diminuării plafonului PAC și al fondurilor europene pentru dezvoltare rurală.” a precizat Adrian CHESNOIU, directorul general al AFIR.