“Agronomia” din Cluj-Napoca lanseaza prima platforma de consultanta agricola din Romania

465

Evenimentul de lansare este programat să se desfășoare în data de 1 martie 2017, de la ora 11, în Sala Opera din cadrul Hotel Intercontinental București.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, prin Facultatea de Agricultură, anunță lansarea primei platforme de consultanță agricolă din România specializată pe managementul integrat al inputurilor agricole: www.agrim.ro.

La eveniment este invitat și ministrul agriculturii, dl. Petra Daea. Platforma AGRIM promovează legătura dintre producătorii agricoli și furnizorii de inputuri în domeniu, prin intermediul specialiștilor – cadre didactice – din cadrul USAMV Cluj Napoca, cu rol de consultanți. Astfel, AGRIM mediază colaborarea dintre aceștia pentru a susține creșterea economică, inovația și productivitatea sectorului agricol românesc.

Scopul AGRIM este de a ajuta fermierii români în alegerea inputurilor de calitate înaltă (semințe și material biologic, fertilizanți, produse de tratamente fito-sanitare) potrivite nevoilor lor. AGRIM promovează cele mai bune practici agricole actuale în funcție de obiectivele economice ale fermierilor, de adaptarea la condițiile climatice, de noutățile aduse de către furnizorii de inputuri.

Platforma AGRIM include o bază de date cu principalii furnizori de inputuri agricole de pe piața românească, un forum pentru acordarea de consultanță on-line pe domeniile de competență ale cadrelor didactice din Facultatea de Agricultură a USAMV Cluj-Napoca. Platforma AGRIM devine și un instrument de studiu al studenților de la facultățile de agricultură din țară prin bagajul de informații din tot spectrul inputurilor agricole și prin liberul acces la informațiile din sectorul forum.