Agroturism: Poiana Brașov, rezervată până la finele lui februarie

732

Weekendurile în Poiana Brașov se anunță a fi pline până la sfârșitul lui februarie, turiștii rezervând deja peste 95% din locuri. În stațiunile de pe Valea Prahovei, însă, gradul de ocupare este mult mai mic. Diferența o face, se pare, agrementul de pe pârtia din Brașov, dar și aspectul mult mai îngrijit al stațiunii în ultima perioadă.

Marius Mihulin, directorul executiv al Asociației de Turism Poiana Brașov, a arătat declarat că stațiunea a fost plină sâmbătă și duminică, iar în weekend-urile următoare, până la sfârșitul lui februarie, rezervările relevă un grad de ocupare de peste 95%. În stațiune sunt peste 4.500 de locuri de cazare, majoritatea în mai mult de 40 de hoteluri, dar și în pensiuni.

Rezervările sunt făcute în ultimele două săptămâni, spune oficialul asociației, care adaugă că toate sunt pârtiile deschise, iar stratul de zăpadă este de aproape 100 de centimetri pe masiv. Din această iarnă, a mai spus el, funcționează în stațiune pârtii de săniuș și tubing (inele gonflabile care țin loc de sanie), care atrag în special de copiii, alături de cele trei centre de echitație. Turiștii se mai pot plimba cu snowmobilul și cu săniile trase de cai.
Cei mai mulți vin de vineri până duminică, dar sunt și turiști care ajung joia sau care pleacă lunea, pentru a evita aglomerația, iar unii stau chiar și o săptămână la munte. Chiar dacă vremea se anunță mai caldă în următoarele zile, Mihulin nu se teme că se va topi zăpada, pentru că pe sub stratul natural există și un alt strat, artificial. „Cred că vom avea zăpadă tot sezonul”, estimează el.

Pentru că nu a fost zăpadă în ultima lună din an, fluxul de turiști de la munte a scăzut cu aproape 12.000 de persoane în fiecare zi de weekend față de lunile din decembrie cu ninsoare. Perspectiva unui Crăciun fără zăpadă i-a ținut pe mii de români iubitori de munte departe de stațiunile lor preferate. Pentru Revelion, mulți își rezervaseră sejurul din timp, motiv pentru care n-au mai putut renunța. În restul lunii, însă, hotelurile și pensiunile de la munte au fost departe de fericirea pe care le-o provoca în alți ani luna decembrie. Hotelierii de la munte au estimat că, în lipsa zăpezii, au pierdut oportunitatea de a câștiga în decembrie aproape 4 milioane de euro. (bizbrasov.ro)