AJUTORUL “DE CRIZA” PENTRU FERMIERII CU 3-9 VACI NU SE MAI ACORDA SI ANUL ACESTA

433

Anul acesta, ajutorul plătit prin Agenţia pentru Plăţi ţi Intervenţie în agricultură în valoare de 227, 90 euro/cap de animal nu va mai fi acordat.

Crescătorii de vaci cu lapte nu vor mai avea parte în acest an de ajutorul excepţional acordat crescătorilor care deţineau între 3 şi 9 vaci şi care nu au încasat Sprijinul Cuplat Zootehnic.

Această decizie a fost luată la nivelul României în urma consultărilor dintre Ministerul Agriculturii şi liderii din domeniul creşterii vacilor de lapte.

Preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, Claudiu Frânc a afirmat că banii pe care fermierii i-au încasat anunl trecut au fost alocaţi de Uniunea Europeană pentru Criza Laptelui 2014 – 2017. De asemenea acesta a explicat că susţinerea Federaţiei a fost pentru cei care aveau între 3 şi 9 animale, pentru că aici se încadrau fermierii care nu au beneficiat de sprijinul cuplat anul trecut. Ajutorul nu poate fi reluat pentru că nu este criză.

Reamintim că anul trecut a fost alocată pentru micii fermieri suma totală de 48.569.289, 97 lei, echivalent a 10.896.083 euro.

Banii au ajuns la crescătorii de animale care deţineau 3 şi 9 capete şi nu au beneficiat de Sprijinul Cuplat Zootehnic. Conform datelor APIA, au fost depuse 11.226 cereri pentru un efectiv de 54.239 animale.