Ajutorul de minimis pentru LEGUME – Termenele LIMITĂ pentru fermieri

5

Ajutorul de minimis pentru producția de legume în spații protejate va fi acordat doar pentru ciclul 2 de producție anul acesta. Din cauza faptului că proiectul de Hotărâre de Guvern care cuprindea acest program a stat foarte mult timp blocat în circuitul de avizare interministerial, oficialii au decis să modifice termenele specificate în programul lansat inițial.

Astfel, potrivit declarațiilor făcute de ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros, ajutorul de minimis pentru legume va fi acordat pentru ciclul 2 de producție, termenul limită de depunere a cererilor va fi 15 iulie, iar perioada de valorificare a producției pentru legumicultori va fi între 2 noiembrie și 2 decembrie.

Practic, prin acest program, Ministerul Agriculturii a modificat vechiul program Tomata, introducând mai multe elemente noi. În primul rând, ajutorul de minimis se adresează mai multor culturi în afară de tomate, precum castraveții, vinetele, ardeiul gras și ardeiul capia. Bugetul total al schemei este de 31 milioane de euro, iar suma maximă pe care o poate încasa un fermier este de 2.000 euro/1.000 mp. Mai mult, anul acesta, schema va fi derulată prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).