Alexandru Potor (FNGAL): Avem cu ce ne lăuda comisarului Hogan

625

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Grupurilor de Acţiune Locală(FNGAL), Alexandru Potor, cu care comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, s-a întâlnit şi în timpul precedentei vizite efectuate în România, în primăvara acestui an, a declarat că aşteaptă ca acesta să se întoarcă la Bucureşti pentru a-i prezenta progresele făcute în ultima perioadă, în ceea ce priveşte creşterea nivelului de trai din comunităţile defavorizatedin mediul rural.

“Şi în timpul precedentei vizite, comisarul Hogan a dorit să abordeze subiectul sărăciei din zonele rurale din România. Am discutat şi putem spune că de atunci, din primăvară, am înregistrat progrese, deci avem cu ce ne lăuda”, a declarat Potor.

Acesta a mai afirmat că în 17 septembrie se va întruni Comitetul de Monitorizare, care va aduce o serie de concluzii pentru grupurile de acţiune locală din România, aşa că vizita oficialului european, care a fost anunţată pentru 20 septembrie, va putea fi pregătită cu informaţii actualizate despre nivelul sărăciei din satele româneşti.