Acasă Actualitate ALIMENTE MAI SCUMPE PESTE TOT IN LUME

ALIMENTE MAI SCUMPE PESTE TOT IN LUME

179 views
ALIMENTE MAI SCUMPE PESTE TOT IN LUME

Indicele global al preturilor produselor alimentare a crescut in mai pentru a cincea luna consecutiv, dupa ce vremea nefavorabila a majorat preturile la porumb si branza, a anuntat Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura .

FAO publica lunar propriul sau index de preturi, care masoara modificarile inregistrate la un cos de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne si zahar. In mai, acest indice a avut o valoare de 172,4 puncte, in crestere fata de 170,3 puncte in aprilie. Este cel mai ridicat nivel din iunie 2018, dar indicele ramane cu 2,3% sub nivelul inregistrat in aprilie 2018.

FAO a subliniat ca pretul lactatelor a crescut in aprilie cu 5,2% fata de luna precedenta, in urma majorarii cererii pentru branza. Este a cincea luna de crestere a pretului lactatelor. Pretul cerealelor a urcat cu 1,4%, dupa ce fermierii din SUA s-au confruntat cu dificultati din cauza inundatiilor.

In schimb a scazut pretul zaharului si pretul legumelor

In a doua sa estimare pentru 2019, FAO previzioneaza ca productia mondiala de cereale se va situa la 2,685 miliarde tone, in scadere fata de ultima  prognoza .