Home Viata la tara Alunecari de teren in judetul Galati

Alunecari de teren in judetul Galati

721 views

În vecinătatea satului Izvoarele s-a produs o alunecare de teren pe versantul unui deal din cauza ploilor din ultima perioadă, fiind necesară evacuarea unei stâne de oi din zonă.

Alunecarea de teren a fost anunțată de primarul localității, la fața locului deplasându-se o grupare operativă a ISU. ”Alunecarea de teren se întinde deja pe 200 de metri, însă nu reprezintă, deocamdată, nicio amenințare pentru locuințele din satul Izvoarele sau pentru drumul județean din apropiere. Totuși, pe versantul dealului se află și o conductă magistrală de gaze naturale, fiind anunțată compania de gaze proprietară a conductei. Deocamdată, s-a luat decizia evacuării celor 250 de oi și a ciobanilor de la stâna care se află în apropierea zonei în care s-a produs alunecarea de teren”, a spus Eugen Chiriță, purtatorul de cuvant al ISU Galati.

El a precizat că situația rămâne sub monitorizarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență și pompierilor voluntari din localitate.

Localitatea Izvoarele este cunoscută ca fiind situată într-o zonă seismică deosebită, în anul 2013 fiind înregistrate de la finele lunii septembrie și până în noiembrie nu mai puțin de 437 de seisme, de diferite intensități. Alte 30 de cutremure, cu intensitatea maximă de 2,4 grade pe scara Richter, s-au înregistrat în septembrie și octombrie 2014. După mai multe măsurători ale specialiștilor de la INFP, aceștia au precizat că seismele sunt de natură tectonică și nu au legătură cu exploatările petroliere din zonă, pe seama cărora localnicii pun și acum producerea seismelor, dar și alunecările de teren.