Alunecari de teren in judetul Valcea

662

Familii evacuate din comuna Alunu în urma alunecărilor de teren.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (SJSU) Vâlcea a hotărât marți evacuarea imediată, cu nivel de urgență I, a două familii din comuna Alunu și evacuarea cu nivel de urgență II, până în seara zilei de 17 mai, în funcție de evoluția situației din teren, a altor două familii, din cauza alunecărilor de teren, potrivit unui comunicat transmis de Instituția Prefectului.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vâlcea, Alexandru Concioiu, a precizat marți, pentru AGERPRES, că familiile ce vor fi evacuate imediat sunt formate din cinci adulți, iar cele care ar putea fi evacuate miercuri sunt formate din nouă persoane, dintre care trei copii și șase adulți.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Toate persoanele evacuate vor fi cazate la Centrul Social din Alunu, a mai spus Concioiu.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

“Având în vedere situația existentă în localitatea Alunu, privitor la alunecarea de teren declanșată în zona haldei de steril aparținând obiectivului minier Cariera Berbești Vest din cadrul CET Govora S.A., Direcția Exploatare minieră, domnul Florian Marin, prefectul județului Vâlcea, (…) a convocat în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, astăzi, 16 mai 2017 (…). La propunerea Comitetului Local pentru Situații de Urgență, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea a aprobat prin hotărâre evacuarea, ca măsură de protecție civilă, a familiilor Mărculescu Victor și Mărculescu Constantin, ca nivel de urgență I și a familiilor Mărculescu Ion și Mărculescu Ilie, ca nivel de urgență II, precum și a bunurilor materiale deținute de acestea, ale căror gospodării se află pe direcția deplasării alunecării de teren”, reiese din comunicatul Prefecturii Vâlcea.

Săptămâna trecută, din cauza ploilor abundente, a fost reactivată o alunecare de teren la halda de steril a Carierei Berbești Vest și au fost afectate mai multe hectare de pădure. Alunecarea de teren a înaintat și marți a ajuns până la o distanță de câțiva metri de două gospodării.