Amendă uriașă pentru o femeie din județul Suceava, surprinsă cu bicicleta pe șosea de un polițist

537

Poliţiştii au dat, în ultima săptămână, peste 3.000 de sancţiuni bicicliştilor, cele mai multe pentru că nu purtau îmbrăcăminte reflectorizantă şi pentru că erau băuţi. Poliţiştii recomandă persoanelor care circulă cu bicicleta pe drumurile publice să ştie regulile de circulaţie, să fie echipate corespunzător şi să nu traverseze şoseaua pe trecerile pentru pietoni.

Poliţiştii au dat biciliştilor peste 3.000 de sancţiuni contravenţionale, dintre care peste 2.000 de avertismente, pentru abateri la legislaţia rutieră, în urma unei acţiuni desfăşurate în toată ţara.

În perioada 22-28 mai, poliţiştii rutieri au acţionat în fiecare zi, pentru combaterea cauzelor accidentelor rutiere, precizează Poliţia Română.

În urma acţiunii dedicate bicicliştilor, poliţiştii au dat 6.817 de sancţiuni contravenţionale atât şoferilor cât şi bicicliştilor.

Astfel, 3.109 de sancţiuni au fost date bicicliştilor, dintre care 2.067 de avertismente.

”Cele mai frecvente abateri constatate au fost pentru circulaţia pe drumurile publice, fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent – reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă (531) şi pentru circulaţia pe drumurile publice a sub influenţa băuturilor alcoolice (168)”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române

Poliţiştii le recomandă celor care circulă pe drumurile publice cu bicicleta să ştie regulile de circulaţie, să fie echipaţi corespunzător şi să nu traverseze şoseaua pe trecerile pentru pietoni. De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în faţă cu o lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate cu o lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare, dar şi cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante puse pe roţi.

Totodată, poliţiştii îi sfătuiesc pe biciclişti să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când merg în grup să circule doar în coloană.

Cel mai spectaculos caz s-a petrecut in judetul Suceava, acolo unde o femeie sarmana a primit o amenda uriasa din partea unui politist fara prea multa minte.

“O femeie din Udeşti, care se deplasa pe drumul judeţean din localitate cu o bicicletă, a avut parte de o experienţă pe care nu o va uita niciodată. Oprită de un echipaj rutier pentru control acum două zile, pe 24 mai, în timp ce mergea către o farmacie, pentru a lua un medicament pentru copilul ei, femeia avea să încaseze o amendă halucinantă: 12 puncte de amendă, adică 1.740 de lei. Poate vă întrebaţi ce grozăvie a comis aceasta pentru o astfel de amendă: nu avea buletinul la ea, iar bicicleta nu era dotată cu elemente de iluminat sau reflectorizante. Asta în condiţiile în care femeia se deplasa pe timp de zi, amenda fiind scrisă la ora 10:26”, scrie Monitorul de Suceava.