Amendat cu 500 de mii de lei pentru că are prea mulți porci!

7

Un fermier din satul Turnu, Arad, a fost amendat cu aproape 500 de mii de lei de către Garda de Mediu pentru că deține mai mulți porci decât ar avea voie conform prevederilor legale.

Autoritățile din județul Arad, au primit mai multe plângeri din partea localnicilor din satul Turnu, împotriva unui fermier care deține în ferma sa mai multe suine decât sunt trecute actul de reglementare și nu respectă obligațiile privind planul de fertilizare.

În urma unei sesizări venite din partea cetățenilor din localitatea Turnu, o echipă de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Arad s-a deplasat la ferma de porci din localitate unde au constatat nerespectarea prevederilor din Autorizația Integrată de Mediu deținută de agentul economic. Acesta a populat ferma cu un număr mai mare de capete porci decât cel prevăzut în actul de reglementare și nu a respectat obligațiile pe care le avea privind planul de fertilizare. A fost sancționat cu amendă de 500.000 lei”, au transmis reprezentanții Gărzii de Mediu, citați de aradon.ro.