Home Stiri agricole Analiza comparativă a evoluţiei exporturilor de preparate pe bază de cereale si...

Analiza comparativă a evoluţiei exporturilor de preparate pe bază de cereale si produse patiserie pe piaţa SUA ale Romaniei

1,198 views

Preparatele pe bază de cereale, făină, lapte, amidon și produsele de patiserie (Capitolul 19 din Tariful Vamal armonizat) reprezintă o categorie de produse puțin diversificată, comparativ cu alte grupe de produse, tendințele de pe această piață fiind determinate, printre altele, de evoluția unor factori variabili, care țin cont atât de specificul fiecărei piețe naționale în parte (obiceiuri alimentare proprii unor populații, deschiderea acestora către consumul de alimente considerate non-tradiționale, gen batoanele nutriționale, energizante etc), a politicilor guvernamentale de sprijinire a producătorilor din industriile alimentare respective, dar și de la factori, tendinte până la evoluțiilor sectorului agro-zootehnic din respectivele piețe (care consumă cantități impresionante de produse agricole, materii prime care sunt folosite și în sectorul producerii de preparate pe bază de cereale de exemplu). 

În SUA, consumatorii aflati mereu în criza de timp, au dus la aparitia așa-numitului concept de “snackification”, concomitent cu crearea de noi categorii alimentare care concurează cerealele pentru micul dejun, mod tradițional de alimentație matinală al consumatorului american. Totodată, modul de schimbare a comportamentului alimentar a fost determinat și puternic influențat și de introducerea, din ce în ce mai agresivă, a unor noi oferte pentru micul dejun de către marii jucători din sectorul serviciilor alimentare….
O analiză completă a evoluţiei de preparate pe baza de cereale, faina, lapte, amidon si produse de patiserie ale ROMÂNIEI pe piata Statelor Unite, comparativ cu cele ale tarilor vecine din Europa centrala si de est gasiti aici