ANI a sesizat parchetul, acuzându-l pe fostul manager al MNŢR Virgil Niţulescu de conflict de interese

668

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, acuzându-l pe fostul manager al Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) Virgil Niţulescu de conflict de interese, deoarece a încheiat, în numele muzeului, cinci contracte de prestări servicii cu soţia sa, care a obţinut astfel venituri salariale de 29.132 lei.

ANI anunţă, într-un comunicat, că a constatat existenţa indiciilor privind posibila încălcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către Virgil Ştefan Niţulescu, fost manager al Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti.

AGRO-TV.RO, AUDIENȚĂ DE PATRU ORI MAI MARE DE LA ÎNCEPUTUL ACESTUI AN

”În calitate de manager al instituţiei culturale a încheiat, în numele muzeului, un număr de cinci contracte de prestări servicii cu soţia sa, în baza cărora aceasta a obţinut venituri de natură salarială în cuantum de 29.132 Lei”, se arată în comunicat.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PRETURI

Prin urmare, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Virgil Ştefan Niţulescu a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301, alin. (1) din Codul Penal al României, potrivit căruia „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLA. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

”Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare. Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare”, se mai arată în comunicat.