ANSVSA, comunicat de ULTIMĂ ORĂ pentru crescătorii de ovine

4

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) vine cu o veste bună pentru crescătorii de ovine din țara noastră: România poate începe exportul de ovine și carne de ovine în Algeria.

„Astăzi, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Alexandru Bociu, a primit notificarea oficială din partea omologului algerian, doamna Fairouz Bendahmane, prin care suntem informați despre agrearea certificatelor sanitare veterinare pentru exportul de ovine și carne de ovine. Confirmarea vine ca urmare a negocierilor demarate la începutul lunii ianuarie de ANSVSA cu Excelența Sa, Abdelmadjid Naamoune, ambasadorul Republicii Alegeriene Democratice și Populare în România”, se arată într-un comunicat al instituției remis, vineri, redacției AgroTV.

Având în vedere interesul deosebit manifestat de partea algeriană, au fost întreprinse toate demersurile pentru accelerarea formalităților necesare, o echipă de experți din cadrul autorității sanitar-veterinare soluționând cerințele tehnice ale părții algeriene pentru exportul de ovine și carne de ovine, se mai arată în comunicatul citat.

Reprezentanții ANSVSA precizează, de asemenea, că pentru demararea în cel mai scurt timp a exportului, s-a convenit ca, prin intermediul canalelor diplomatice, să fie organizate o serie de vizite în țara noastră a unor delegații de specialiști și oameni de afaceri interesați din Algeria.