ANSVSA face curățenie pe piața brânzeturilor, după reclamațiile oierilor! Cantități uriașe de produse confiscate

8

După ce oierii au reclamat în repetate rânduri că numeroase produse comercializate pe piața brânzeturilor nu sunt, de fapt, ceea ce par, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a demarat o serie de controale în acest sector. Astfel, potrivit datelor prezentate de președintele ANSVSA pentru AGRO TV, au fost depistate extrem de multe nereguli.

Potrivit lui Alexandru Bociu, în jur de 18.000 de kilograme de produse lactate au fost confiscate de inspectorii ANSVSA, după ce s-a constatat că acestea nu corespundeau standardelor impuse de lege. Mai mult, 20 de unități în care se comercializau astfel de produse au fost închise, iar amenzile au ajuns la 2,8 milioane de lei.

”În luna martie am efectuat două controale tematice la nivel național. Al doilea dintre acestea a fost pentru a depista practicile frauduloase de la produsele lactate. Într-adevăr, am găsit destul de multe nereguli. (…) Au fost aproximativ 3.200 de controale la nivel național, am găsit destul de multe nereguli, am și închis aproximativ 20 de unități, au fost sancțiuni în valoare de aproape 2,8 milioane de lei. S-a pus sechestru pe aproximativ 18.000 de kilograme de produse lactate.

Destul de multe nereguli. Sunt surprins să constat acest lucru. Trendul în ultima perioadă este acela de a responsabiliza agenții economici, de a ne asigura că tot ceea de se achiziționează din unități autorizate sanitar veterinar sunt produse sigure. De aceea, efectuăm acțiuni cu regularitate, pentru a oferi cetățenilor produse sigure”, a precizat Alexandru Bociu, președinte ANSVSA, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.