Anunț de la AFM privind instalarea panourilor fotovoltaice prin programul Casa Verde

1

Peste două treimi dintre beneficiarii programului Casa Verde Fotovoltaice 2023 au fost deja validați, iar mulți dintre aceștia au început deja instalarea panourilor fotovoltaice în gospodării, susține președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Laurențiu Neculaescu.

Cei care nu și-au ales încă un instalator din lista celor acreditați de AFM, mai au timp să facă acest lucru până în 23 aprilie.

”Au fost ceva sincope în implementare cu acea decizie a instanței. Am reușit deblocarea pe 23 ianuarie, s-a reluat programul și acum suntem în perioada celor 90 de zile în care persoanele fizice își aleg instalatorii. Până la acest moment avem peste 68.400 de persoane fizice care au fost validate de către AFM, care și-au ales instalatorii și au fost evaluați, declarați eligibili și au început instalarea panourilor fotovoltaice.

Până la epuizarea celor 90 de zile, adică 23 aprilie, așteptăm și restul de persoane fizice să-și aleagă instalatorul, pentru a putea fi evaluate și validate de către AFM. Până în acest moment nu am avut probleme, lucrurile merg bine, sunt tot felul de chestiuni tehnice minore pe care le îndreptăm pe parcurs. Suntem într-o continuă activitate pe acest program”, a precizat președintele AFM, Laurențiu Neculaescu, la DCNews.