Anunțul directorului APIA pentru fermieri: 2,78 miliarde de euro autorizate la plată!

5

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) continuă autorizarea la plată pentru cererile depuse de fermieri în Campania 2022, până în prezent fiind înregistrate deja 510.484 de cereri, pentru o suprafață de 3,85 milioane de hectare, a anunțat, la finalul acestei săptămâni, directorul general al instituției, Adrian Pintea.

Potrivit șefului APIA, suma totală autorizată la plată în perioada 16 octombrie 2022 – 5 mai 2023 este de 2,78 miliarde de euro, sumă finanțată din FEGA, FEADR și cofinanțare de la bugetul național, precum și prin Instrumentul de redresare al Uniunii Europene (EURI).

Totodată, Adrian Pintea reamintește fermierilor că, începând cu data de 3 mai a.c., a început eliberarea adeverințelor pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții de sprijin implementate de APIA, respectiv: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Sprijin redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității (CRISS), DR – 10 – Zone afectate de constrângeri naturale semnificative, precum și Măsurile 10, 11 și 13.

Valoarea creditului poate fi de până la 90% din valoarea sumei calculate în baza suprafețelor înscrise în adeverința eliberată de APIA.