Anuntul facut de Gratiela Gavrilescu cu privire la cota de interventie la carnivorele mari

572

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a declarat, miercuri, că va emite un ordin de ministru privind cota de intervenție pe carnivorele mari, pentru 175 de urși.

“Astăzi se va emite un ordin de ministru care va fi și trimis spre avizare Academiei Române, ordin de ministru privind cota de intervenție pe carnivorele mari, intervențiile și cotele care vor fi date. Aceste cote au la bază studiul făcut în baza Directivei Europene pentru carnivore mari și în același timp are la bază decizia grupului de lucru dat prin ordin de ministru în 2016, decizie care stabilea cota de intervenție pe carnivorele mari — care pentru 2017, pentru urși, este de 350. Ținând cont că suntem la jumătatea anului, ar reveni cam 175”, a spus Grațiela Gavrilescu, la sediul ministerului.

Ea a menționat că ordinul va fi pus, miercuri, pe site-ul Ministerului pentru dezbatere publică și va face referire directă la siguranța și sănătatea cetățeanului.

“Imediat în perioada următoare se va emite un ordin comun al ministrului Mediului, ministrului Apelor și Pădurilor, ministrul de Interne și ministrul Agriculturii pentru situațiile de urgență, dar în interiorul aceleiași cote de intervenție, care rămâne la Ministerul Mediului și ca procedură va fi dată, în urma unor notificări, făcute către unitatea administrativ teritorială, Agenția de Mediu locală, Garda Națională de Mediu, vom emite cota respectivă de intervenție în zona respectivă”, a explicat ministrul.

Ea a adăugat că, în situațiile de urgență se va interveni cu reprezentanții Jandarmeriei.