ANZ schimbă condițiile la o subvenție importantă pentru crescătorii de animale

5

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ), lucrează la modificarea anumitor condiții legate de accesarea sprijinului cuplat în sectorul zootehnic. Potrivit directorului general al ANZ, numărul limită de animale necesare pentru accesarea acestei subvenții va fi coborât.

”Lucrăm, la nivelul Ministerului Agriculturii, pentru modificări în legislație și în proceduri pentru campania 2023. Avem în vedere scăderea numărului de animale pentru accesarea SCZ-ului și pentru accederea într-un registru genealogic. N-aș putea să vă spun acum un număr, pentru că se analizează lucrul acesta în funcție de efectivele care se găsesc în teritoriu și în funcție de procedurile pe care le aveam noi.

Oricum, se va scădea numărul pentru accesarea SCZ-ului. După cum se știe, fermierii din zona de munte nu au efective atât de mari de animale și nu pot să acceadă la SCZ într-o cerere de plată”, a precizat directorul general ANZ, Florinel Bîrcă, pentru AGRO TV.

Până acum, SCZ-ul la ovine se acorda pentru un efectiv minim de 150 de animale, în timp ce la caprine, numărul minim era de 50 de animale.