APIA, anunț pentru fermieri: ULTIMA STRIGARE, peste 2 săptămâni!

3

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) atrage atenția fermierilor că 31 mai 2023 este ultima zi de depunere a cererilor de plată în Campania 2023, fără penalități.

După această dată, mai pot fi depuse cereri de plată până la data de 9 iunie inclusiv, însă cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea de plată ar fi fost depusă până la termenul stabilit, se precizează într-un anunț de ultimă oră postat joi după-amiază pe pagina oficială de Facebook a APIA.

Cererile ajutor sau de plată depuse după data de 9 iunie 2023 sunt considerate inadmisibile, iar solicitanților nu li se va acorda niciun ajutor, atrag atenția reprezentanții APIA.

Modificările la cererile de plată se depun fără penalități de întârziere până la data de 9 iunie 2023 inclusiv. Modificările la cererile de plată pot fi depuse și după data de 9 iunie 2023, până cel târziu data de 16 iunie 2023 inclusiv, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă modificările ar fi fost depuse până la termenul stabilit.

Ppotrivit datelor publicate joi de APIA, până la acestă dată au fost depuse 675.994 de cereri de plată pentru o suprafață de 7,46 milioane de hectare.