APIA are un nou director general, la ordinul ministrului Florin Barbu

4

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), instituția care se ocupă de plata majorității subvențiilor și schemelor de sprijin pentru fermierii români, are un nou director general. La conducerea instituției a fost numit Ionuț Lupu, fost director executiv al Asociației Crescătorilor de Vaci Holstein Ro.

Decizia a fost făcută printr-un ordin al ministrului Florin Barbu, după ce acesta a dat un ultimatum fostei conduceri, pentru soluționarea dosarelor fermierilor care au fost blocați la plată, în urma erorilor sistemului de monitorizare.

Astfel, Ionuț Lupu îl înlocuiește la vârful APIA pe Cornel Turcescu, cel care a preluat funcția de director general în 4 septembrie, atunci când Adrian Pintea a fost numit secretar de stat MADR.

Ionuț Lupu este medic veterinar și a ocupat funcția de director executiv al Holstein Ro o lungă perioadă de timp. De asemenea, începând din luna iunie a acestui an, acesta face parte din Partidul Național Liberal, filiala Neamț.

Important de precizat este faptul că numirea lui Ionuț Lupu în funcția de director general al APIA este temporară, întrucât titularul postului este Adrian Pintea. Acesta s-a suspendat din funcție pentru a-și putea îndeplini atribuțiile ca secretar de stat în cadrul MADR.