Mai ai 5 zile în care îți poți asigura cultura. Completează formularul. Află cât te costă

3
A îți asigura cultura nu ar trebui să fie o opțiune, ci o necesitate. Schimbările climatice reprezintă un factor determinant, la pachet cu geopolitica, mult încercată din ultima vreme. În scopul de a proteja investițiile agricultorilor, Clubul Fermierilor Români (CFRO) vine în sprijinul acestora prin programul “ Broker de Asigurare”.

Data limită de subscriere a polițelor de asigurare: 30 aprilie 2023

“Noi venim cu soluții de asigurare pentru fermieri încă din 2011. În primul rând noi suntem fermieri  dar și primul broker de asigurare gestionat de fermieri, prin urmare știm cel mai bine cu ce soluții să venim în față fermierului pentru a îl ajuta să își protejeze investitia dintr-un an de zile”, a afirmat reprezentantul CFRO, Broker de Asigurare, Caesar Huțanu.

Din păcate fenomenele extreme meteorologice  sunt din ce în ce mai dese. Dacă vorbim despre cele din ultimele zile, în mai multe regiuni ale țării am avut o cantitate foarte mare de precipitații. În nordul Moldovei chiar a nins, fenomen care a afectat culturile.

“Riscurile de fenomene extreme climatice, din păcate, sunt prezente. Vrem să transmitem fermierilor că încheierea unei polițe de asigurare a devenit o necesitate. O necesitate nu doar cauzată de vreme ci și de inputuri, de costurile de înființare. Nu mai vorbim de costuri de 2000-2500 de lei. Acestea s-au dublat sau chiar triplat. Sfatul pe care noi îl dăm este acela de a vedea necesitatea încheierii unei polițe de asigurare”, este părerea reprezentatului CFRO.

Spre deosebire de campania de toamnă când puteau să încheie fără restricții o polița de asigurare, acum cei mai mulți asigurători au stipulat în condițiile de asigurare ca termenul final de subscriere a poliței atât pentru culturile de toamna (pentru cei care nu au încheiat o polița de asigurare) cât și pentru cele de primăvară sa fie la 30 aprilie. Riscurile acoperite sunt grindină, furtună, ploaie torențială, incendiu din orice cauză

Orice fermier își poate încheia o polița chiar dacă nu a început însămânțarea culturii

“Fermierii mai au doar câteva zile la dispoziție iar riscul este prezent. Îi sfătuim să se grăbească și încă le mai putem oferi cea mai bună soluție personalizată pentru fiecare dintre ei. În plus, orice fermier își poate încheia o polița chiar dacă nu a început însamântarea culturii. Putem, așadar încheia asigurarea urmând apoi dupa ce finalizează declarația APIA, să regularizăm suprafața asigurată în polița și pe cea care este la APIA ”, a încheiat Caesar Huțanu.

De ce să îți asiguri culturile agricole?

-Asigurarea îți oferă sprijinul financiar necesar în cazul în care intervine un eveniment nedorit, dar asigurat;

-Riscurile din agricultură sunt riscuri naturale, viitoare, posibile, dar incerte și pot să te dezechilibreze din punct de vedere financiar;

-Costul unei polițe de asigurare este mic, prin comparație cu pierderile ce pot apărea ca urmare a schimbărilor climatice;

-Poți recupera 70% din valoarea primei de asigurare eligibile, conform Submăsura 17.1 .

Completează formularul și vei fi contactat în aceeași zi. Vei afla care este costul unei polițe de asigurare pentru tine.
 

AICI LINK FORMULAR