Atacurile animalelor sălbatice – Ce răspuns dă Bruxelles-ul fermierilor (VIDEO)

2

Fermierii români, mai ales crescătorii de animale, se confruntă în ultima perioadă cu situații tot mai grave legate de atacurile animalelor sălbatice, care le distrug culturile și decimează animalele din ferme și stâne.

Din păcate, legislația din țara noastră este ineficientă în această privință și se pare că acest lucru se întâmplă și în alte state membre ale Uniunii Europene, din cauza reglementărilor existente la nivel comunitar.

Prezent recent la Sibiu, cu ocazia vizitei unei delegații a Comisiei AGRI din Parlamentul European, jurnalistul AgroTV Ovidiu Ghinea a deschis acest subiect, obținând un răspuns din partea președintelui Comisiei, Norbert Lins.

Potrivit acestuia, Parlamentul European a cerut, în noiembrie anul trecut, cu majoritate de voturi, o revizuire a statutului actual al animalelor de pradă, iar Comisia Europeană a solicitat în acest sens statelor membre să prezinte cifrele actualizate pe ultimele luni ale populațiilor de urși, lupi sau șacali, urmând ca în luna septembrie a acestui an executivul european să vină cu noi măsuri pentru a-i putea feri pe fermieri de atacurile animalelor sălbatice.

Urmăriți mai jos un material video exclusiv marca AgroTV:

video
play-sharp-fill