Au început înscrierile la Agronomie. Câte locuri sunt disponibile

464

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București organizează concurs de admitere pe bază de dosar.

Emoțiile examentului de bacalaureat s-au sfarsit, iar acum cei care au trecut cu brio peste această treaptă importantă a vieții se pregătesc pentru etapa următoare. Universitățile din marile orașe ale țării se bat pentru a avea cât mai mulți studenți din toamnă, în condițiile în care în 2016 rata de promovabilitate este de 68,1%, cu aproape două procente mai mare decât în urmă cu un an de zile, insa departe de rezultatele din urma cu un deceniu, cand procentul celor care treceau fara probleme de acest examen era cu 30 de puncte mai mare.

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București a început procesul de înscriere încă de vineri, 15 iulie, și îl va continua până la 27 iulie. De menționat faptul că dosarele pot fi depuse inclusiv în zilele de sâmbătă, dar numai în intervalul 8:00-12:00. În zilele lucrătoare, programul este unul normal, de la 8:00 la 16:00.

La 29 iulie vor fi anunțate rezultatele, urmând ca până la 3 august să fie achitate taxa de înmatriculare, în valoare de 50 de lei, de către viitorii studenți pe locurile finanțate de la buget, și prima parte a taxei de școlarizare pentru cei care au fost admiși pe locurile cu taxă. Costurile pentru aceștia din urmă, pentru întreg anul universitar, sunt de 2.600 lei. În această sumă nu este inclusă cazarea în căminele din campusul USAMV București.

La cele șapte facultăți au fost scoase la concurs în această vară un număr de 3.530 de locuri, dintre care 1.140 de locuri sunt finanțate de la bugetul de stat. Pe lângă acestea, mai sunt disponibile la Facultatea de Inginerie Agronomică 100 de locuri la filiala din Slatina și încă 120 de locuri la cea din Călărași. De asemenea, USAMV București oferă câteva locuri pentru cetățenii de etnie rromă, dar și pentru tinerii de origine română din Republica Moldova și alte țări învecinate.

Singura facultate din cadrul USAMV București unde se organizează admitere prin examen scris este cea de Medicină Veterinară. Înscrierile au început luni, 18 iulie, și se vor încheia peste o săptămână, la 25 iulie. Examenul propriu-zis va avea loc 28 iulie, cu începere de la oră 8:00, urmând ca rezultatele să fie anunțate două zile mai târziu.