In Australia, cultivatorii de rapita au stabilit un record de productie

502

Precipitațiile abundente de anul trecut, din emisfera sudică, au făcut că recoltele de pe cealaltă parte a planetei să fie foarte mari.

Un agricultor din Tasmania se laudă că a reușit un adevărat record la cultura de rapiţă, ajungând la o recoltă de 6,2 tone la hectar. Michael Nichols, de la ferma Redbank, din Sisters Creek, a recoltat o suprafață de 8,5 hectare din soiul Hyola 970 CL, având o medie de 6,2 tone/hectar.

Australia nu este un continent pe care cultura de răpiţă să exceleze. Media este de 1,2 tone/hectar, însă în 2016 s-a depășit orice așteptare datorită precipitațiilor abundente. “Am avut parte de o toamnă blândă și de o primăvară cu multe precipitații. Astfel, am depășit orice așteptare. În 2016, am avut 215 litri de apă pe metrul pătrat în zona în care lucrăm. Asta înseamnă dublu față de anii normali”. a declarat fermierul tasmanian.

Acest record stabilit în Tasmania este al patrulea la nivel mondial. Supremația este deținută în continuare de către Marea Britanie, care în 2015 a reușit să recolteze 7,2 tone/hectar într-o fermă condusă de către Steve Tuer. Locul al doilea este deținut tot de britanici, cu 6,7 tone/hectar. În emisfera sudică, tot în 2015, un femier din Noua Zeelandă a reușit să obțină 6,31 tone de răpiţă la hectar, ocupând astfel ultima treaptă a podiumului într-un clasament neoficial întocmit la nivel mondial.