Autoritățile din New York aduc capre la păscut!

2

Autoritățile din New York au găsit o soluție ingenioasă și, în același timp, foarte prietenoasă cu mediul pentru a-și curăța parcurile de buruieni: au înlocuit motocoasele cu capre, transmite EFE, citată de AGERPRES.

Caprele Charlie, Cowgirl, Mallomar şi Chico au ca misiune vara aceasta să mănânce buruienile care cresc pe stâncile secţiunii Forever Wild, o zonă naturală protejată şi un sanctuar de păsări din Riverside Park, aflat pe malul râului Hudson în Upper West Side din Manhattan.

Misiunea celor patru capre cu rol de motocoase a fost prezentată publicului vineri, la festivalul Goatham, care s-a desfăşurat chiar în parcul care urmează să fie curăţat.

În cadrul ceremoniei, rumegătoarele au fost tratate ca niște adevărate staruri rock, participanţii făcându-și selfie-uri cu caprele şi încercând să se apropie cât mai mult de ele.

Potrivit lui Marcus Caceres, care lucrează pentru conservarea acestui parc și care a a fost unul dintre organizatorii evenimentului, scopul campaniei este ca aceste capre să mănânce speciile invazive care cresc în acea zonă în următoarele două luni şi jumătate.

„Ne este foarte greu să lucrăm în acel spaţiu pentru că este foarte accidentat, sunt mulţi copaci doborâţi, iederă otrăvitoare şi o mulţime de obstacole, ceea ce face foarte greu pentru personalul nostru să lucreze acolo (…) Am improvizat şi ne-am gândit să obţinem un ajutor suplimentar, de aceea am decis să aducem caprele să ne asiste”, a explicat Caceres reporterilor EFE

El a subliniat că aceasta este totodată o modalitate foarte ecologică de curăţare a zonei, deoarece este evitată utilizarea pesticidelor.

Mai mult, animalele sunt şi foarte prietenoase, fiind un punct de atracție pentru public.

„Caprele sunt foarte sociabile. Ne este chiar greu să le convingem să mănânce, pentru că preferă să interacţioneze cu cei care trec pe acolo”, declară Caceres, care susține că cele patru rumegătoare se bucură de o mare popularitate New York, având deja un „fun club”.

„(Capra) Mallomar este cu noi de trei sezoane. Şi face o treabă fantastică. Dar, în general, toate (caprele) sunt foarte prietenoase şi drăguţe. Şi fiecare dintre ele are personalitatea sa”, a mai spus Marcus Caceres.

Acesta a explicat că cele patru capre care au drept misiune curăţarea acestei părţi a New York-ului fac parte din Green Goat, o organizaţie care oferă o nouă şansă caprelor şi oilor care au fost abandonate sau „s-au pensionat”.

De asemenea, el a remarcat că aceste animale sunt folosite pentru a mânca tot felul de plante invazive în diferite parcuri din New York, precum Prospect Park, din Brooklyn, şi Governors Island, situat pe această insulă la sud de Manhattan.